Hoe werf ik als boekhouder klanten #Tipsweek9

Laat ik bij het begin beginnen. Je wilt je eigen bedrijf starten. Een prima idee om datgene te doen, waar jij goed in bent namelijk boekhouding verzorgen. En het liefst wil je daar mee andere ondernemers ontzorgen. Maar hoe werf ik als boekhouder klanten?

Wat ik vaak hoor

De potentiële klant belt, mailt of vult uw contactformulier in. Er wordt (soms) een afspraak gemaakt of men stuurt een mail voor iets meer informatie wat er gedaan dient te worden. Vervolgens wordt er na een afspraak en inventarisatie de hand geschud met de tekst “ik mail u volgende week een offerte”.

Deze manier kan je natuurlijk klanten opleveren, maar er is een manier op meer klanten te krijgen in dit soort situaties.

Wat ik zou adviseren

Vaak zijn aanvragen een momentum, een impuls. Er speelt vaak op dat moment iets, waar de ondernemer vanaf wil. Hij benaderd u natuurlijk niet voor niets. Direct reageren is daarvoor de beste oplossing om die kans, om hem als klant te krijgen, te optimaliseren. Waarom zou je denken? Die potentiële moet eigenlijk niet meer de kans krijgen om het met zijn huidige partij uit te kunnen praten. En met direct reageren bedoel ik niet mailen!

Wat je gewoon direct moet doen is de telefoon pakken en zorgen dat je een afspraak maakt. Het liefst op een zo kort mogelijk termijn. Waarom? Wederom hoe sneller je reageert, hoe minder de kans om te bedenken. De ondernemer moet gewoon een keer met jou in gesprek, zodat jij kan laten zien wat je voor hem kunt betekenen.

Wil je weten hoe je dat soort gesprekken kunt voeren? Dat kun je vinden in mijn boek. Door mijn jarenlange ervaring in acquisitie en sales voor administratiekantoren, weet ik als geen ander hoe je dat het best kunt aanpakken.

Klik op het boek voor meer informatie en eventueel om het te downloaden.

hoe werf ik als boekhouder nieuwe klanten, Acquisitie en sales boek voor administratieve sector

Volgende week weer een tip of situatie

Reactie (2)

 • Natalie| 6 september 2019

  Voor een freelancer die diensten aanbiedt, of het nou om administratie, vertaling, copywriting of zelfs pedicure gaat, zijn er tal van platforms waar je je diensten kunt aanbieden. Ik denk bijvoorbeeld aan freelancer.nl. Ook linkedin kan zeer waardevolle diensten leveren bij het netwerken.

  https://www.admifa.nl/westerwolde-borger-odoorn

  • André Schraa| 10 september 2019

   Dag Natalie,

   Bedankt voor je reactie. Het klopt inderdaad wat je zegt. Via Freelancer kun je prima je diensten aanbieden. Daar gaat het ook niet zozeer om. Het gaat juist meer om de stap daarna. Hoe graag wil je een klant binnenhalen? De stap nadat iemand te kennen heeft gegeven dat hij of zij op zoek is naar iemand die juist die diensten aanbiedt die hij nodig heeft. Het schort er in veel gevallen aan dat er niet adequaat gereageerd wordt op dit soort aanvragen. Het resultaat is vaak dat er dan al een ander in het spel is. Kern van het verhaal is, dat je direct moet reageren, laat maar zien hoe graag je hem of haar als nieuwe klant wil hebben.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Arts To Leads heeft een nieuwe naam Arts To Leads Media & Design

  Deze nieuwe naam brengt een actie met zich mee!

  Wij willen graag ons portfolio uitbreiden, daarom bouwen wij nu volledig en goed gevonden websites voor slechts € 100,- excl. BTW. Heeft u interesse? Laat dan vrijblijvend uw email adres achter en wij nemen contact met u op!

  Uw aanvraag is in behandeling

  There was an error while trying to send your request. Please try again.

  Arts To Leads will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.